News

News

4.1.2023

Náš nadační fond rozdělí přes 400 tisíc Kč prvním třem projektům

Nadační fond pro udržitelný život, který jsme založili v minulém roce, má za sebou první tři sbírky na dobročinné projekty v krajině!

Ke každému projektu jsme ve spolupráci s nadací VIA vyhlásili sbírku, ve které se vybralo více než 270 tisíc korun! Po navýšení od JRD si projekty rozdělí celkem 415 222 tisíc korun.

Projekt „Podpořte Koalici pro krajinu,“ spolku Čmelák, který si klade za cíl postupně vrátit až 10 % zemědělské půdy zpátky přírodě a aktivně buduje tůně, remízky, květnaté louky či pestřejší lesy v dárcovské výzvě získal 50 255 Kč, ke kterým JRD přidala 50 000 Kč.

Projekt Natura, quo vadis, pečuje o zdravou přírodu na Praze 10, zejména o ptactvo. Stará se o více než 150 ptačích budek, které pravidelně čistí, renovuje a doplňuje o nové na dalších místech. Třeba i pro veverky. V dárcovské výzvě získal částku 49 500 Kč, ke které JRD stejnou částku, tedy 49 500 Kč přidala.

Největší zájem vzbudila Společnost Česká krajina, která buduje rezervaci divokých koní v bývalém vojenském prostoru Milovice. Aby zde divoké koně mohli žít, je však nutné uklidit tuny odpadků, černých skládek a nebezpečné zbytky vojenských odpadů.  V dárcovské výzvě projekt získal 171 717, ke kterým JRD přidala 50 tisíc Kč.

Děkujeme moc všem, kteří se do sbírky zapojili a pomohli jednotlivým projektům pokračovat v jejich dobročinnosti!

Questions ?
 

Still here? And are you interested in healthy housing?
Download our advisor so you know how to get it!